Ga naar de inhoud

Banden service
bij CarCare

Bandenservice

De banden zijn een van de belangrijkste onderdelen van een auto. Ze vormen het enige contact tussen de auto en het wegdek en zijn daarom voor een groot deel bepalend voor het weggedrag en de veiligheid van de auto. Mede door de grote invloed op de remweg kunnen ze letterlijk het verschil betekenen tussen wel of geen ongeval. Banden met voldoende profieldiepte en met de voorgeschreven bandenspanning zijn dus belangrijk. De specialisten van CarCare staan klaar voor de inspectie, een goed advies en het wisselen van de banden.

CarCARE bandenservice

Controle en advies

De banden van je auto worden iedere rit intensief gebruikt. De specialisten van CarCARE controleren de staat van de banden en geven indien nodig vakkundig advies over vervanging. CarCARE kan afhankelijk van jouw wensen en budget de juiste band leveren, zodat de ideale band voor jouw auto er altijd tussen zit.

Banden wisselen

Bij het wisselen van de seizoenen is het ook tijd om te wisselen van winterbanden naar zomerbanden – of andersom natuurlijk. Of kies je voor all-season banden? Onze specialisten van CarCare staan klaar voor het juiste advies en het wisselen van banden.

Bandenwissel

Zelf je banden controleren

Je kunt ook zelf je banden controleren. Door bijvoorbeeld iedere maand de bandenspanning te checken. Met een profieldieptemeter kun je ook zelf de profieldiepte van de banden controleren. Controleer de banden ook meteen op mogelijke droogtescheurtjes. Twijfel je ergens over? Kom dan gerust bij ons langs.